vineri, 5 aprilie 2013

Gabriel's Inferno de Sylvain Reynard


Iata inca o carte care am asteptat-o cu sufletul la gura. In primulrand am asteptat-o pentru am vazut pe blogul Anei postarea cand a rugat autorul,pe atunci inca a fanficuli care se numea " Universitatea lui Edward Masen" daca nu gresesc,si am fost tare intristata cand autorul adica domnul Reynard nu i-a permis Anei sa traduca ficul. Dupa aceea au fost luni de cautari pe diferite bloguri cat romanesti atat si rusesti si nimic. La putin timp dupa ce a aparut Fifty in rusia,la o postarea pe un sitei rusesc facut cu aceasta ocazie,am citit mai multe comentarii in care se spunea ca cica "Univ. Edward Masen" e cu mult mai interesant si captivant decat Fifty,si atunci iar am inceput cautarile si iarasi nimic si am lasat-o balta,am vazut ceva postari ca a aparut cartea in engleza,dar nu m-am mai intors la acest subiect,pana vrio saptamaina in urma cand am dat peste un sitei rus unde se traducea cartea,dap am devorat-o intr-o zi pana la capitolul 24 si pe urma asteptam sa se traduca mai departe,noroc ca se traducea cam un capitol pe zi sau poate si mai repede,si iata ca am scoso la capat.
S-o iau de la inceput ce tine de comparatia dintre Gariel's Inferno si Fifty Shades nu stiu cum le-au comparat rusii intre ele ca eu nu vad ce am pucea copara aici,poate doar aceea ca ambele au inceput ca ficuri Twilight,ca istorii in sine,sunt contrar diferite,poate inca una dintre coparatii ar fi ca si Kristian si Gabriel,sunt infiati si au avut o copilarie grea in care mamele lor erau dependente de alcool,ambii se socot niste monstri bintuiti de demonii personali din mai multe considerente,care le gasiti in cartile sus numite si aici se inchee asemanarea intre aceste personaje.
Ce tine de subiect in general,este foarte palpitant,la finele fiecarui capitol vrei mai mult,asta am simtit-o dupa capitolul 24,cand am ramas fara aer in asteptarea continuarii. Ce tine de momentele intime dintre Gabriel si Julia ele trec incet de la ura la constientizarea atractiei trecant prin scurte sarutari la inceput ajungand ajungand la imbratisari pasionale imbatate de saruturi ademenitoare ca in final sa-i aduca in Italia unde se arunca in bratele pasiunii.
Mi-a placut principialitatea lui Gabriel,pentru ca a tinut sa faca totul corect necatand ca avea o reputatie de donjuan,nu s-a lasat dus de val pana nu si-au dezgolit sufletele. M-a intristat faptul ca Gabriel s-a lipsit de darul de a avea copii si in suflet sper ca in urmatoarele carti sa se intample o minune. Am plans in momentul cand Gabriel si-a spus povestea.
Astept cu nerabdare urmatoarea carte sper sa fie tradusa repede.
PS: Aceasta carte mi-a trezit dorinta sa citesc Divina Comedie,daca stie cineva unde o pot gasi in Romana in varianta electronica,as fi foarte recunoscatoare.

17 comentarii:

  1. http://fr.scribd.com/doc/25529945/Dante-Alighieri-Divina-Comedie-Infernul

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am cartea in engleza si partea a doua ,,gabriel's rapture"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana in engleza o am si eu,dar pana cand nu stau atat de bine cu engleza ca sa pot savura din plin lectura :)

      Ștergere
    2. Buna unde pot citi online cea de a doua parte?multumesc

      Ștergere
  3. Gata am gasit ambele parti in engleza, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos ce ai scris aici! Nu am citit inca Gabrielo's INferno, dar poate o sa ii dau o citare!

    Merci de recomandare!

    P.S. Particip intr-un concurs, imi dorec sa castig pt a putea dona o parte din carti bibliotecii unde invat, crezi ca ma poti ajuta cu un comentariu aici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc,ma bucur ca ti-a placut,sper sa-ti placa cartea. Desigur c-am sa bag un ochi si-un comentariu,bafta,iti tin pumnii sper sa castigi!

      Ștergere
    2. nu ai pentru ce,mi-a facut placere :)

      Ștergere
  5. Danny eu am gasit The University of Edward Masen, original, tot doar e in engleza, o vrei?
    Apropo pentru tine e mult mai bine sa incepi sa citesti in engleza, inveti mult mai repede limba.
    Oricum, ma anunti daca vrei fic-ul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. desigur ca il vreau,danyellamita@gmail.com astept cu nerabdare,multumesc

      Ștergere
  6. are cineva varianta in limba romana ?

    RăspundețiȘtergere
  7. buna, as vrea si eu cartile dar in limba romana, va rog ghidati-ma de unde le pot cumpara. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ma intereseaxa sa stiu daca exista partiile 2 si 3 in romana :) multumesc

    RăspundețiȘtergere