duminică, 29 iulie 2012

Imagini care imi inunda creerulBuna turor,am vesti bune pentru voi,posibil ca o sa spune-ti ca sunt dusa rau de tot,dar nu o sa ma supar.
Azi am deschis o pagina noua de Word si am inceput a scrie si nu ma pot opri,imi tot apar imagini in fata,vocile personajelor imi inunda mintea,m-am gindit sa imi fac un blog nou,dar nu sunt inca sigura. Vreau sa va rog pe voi sa imi spuneti ce parere aveti,pe urma am sa vad daca povestea o sa merite un blog,sau va ramine doar ca un maculator in laptopul meu. Lectura placuta !
______________________________________________________________________


-          Pentru  a fi ascultat se invita doamna Pescaru  Lucia.
Am vazut cu mama mea se indrepta spre tribuna cu o masca de femeie increzuta in sine,cine s-ar fi gindit ca dupa 20 de ani de casnicie care eu socoteam ca era perfecta,s-a gasit o tirfulita cu citiva ani mai mare decit mine care a pus stapinire pe mintea si banii tatalui meu. Si pe linga tot raul care mi la provocat familiei mele inca a mai avut tupeul sa se prezinte in sala de judecata,sub pretextul ca tatal meu e un om prea binevoitor iar eu si mama il putem scurge de bani,oare cum era posibil asa ceva.
Mama s-a ridicat de la ocul ei,si s-a indreptat catre tribuna unde trebuia sa depuna marturiile,cind am vazut ca ochii ii sclipiau din cauza lacrimilor care se acumulau.
-          Va rog sa va spuneti numele deplin,data nasterii si adresa unde locuiti.
-          Eu sunt Pescaru Lucia, m-am nascut pe 24 februarie 1972,locuiesc pe strada Mircea cel Batrin 10/2,orasul Chisinau.
-          Doamna care este motivul,ca divortati de sotul dumneavoastra?
-          Pai,a intilnit alta femei si din cauza asta nu mai putem fi impreuna.
Bine zis a intilnit alta femeie,de ce mama nu spune lucrurilor pe nume…
Acum un an nici nu banuiam ca as putea sa asist la sedinta de judecata unde parintii mei divorteaza,ii credeam cuplul ideal,fara certuri,fara reprosuri si lacrimi. Totul a inceput intr-o dupa amiaza de mai,dupa ore,ca in oricare alta zi,dupa scoala am trecut pe la magazin si am cumparat paine. Era o zi foarte insorita si calduroasa,eram foarte vesela si bine dispusa din cauza vremii frumoase,ricam scarile cintind si rotinduma intr-un vals imaginar inspirat de primavara care era imprastiata pe afara. Am descuiat ca deobicei usa apartamentului nostru,mama si tata veneau mai tirziu de cit mine. Ma gindeam cu ce sai bucur azi la cina,nu ca as iubi sa gatesc dar vremea de afara ma inspirat,simteam ca e o zi speciala dar nu in sensul bun al cuvintului. Niste sunete stranii veneau din dormitorul parintilor mei,am lasat geanta jos si m-am indreptat spre camera cu pricina. Scena care am vazut-o mi-a provocat sila si dezgust total. Tatal meu gol golut statea intins pe pat iar deasupra lui sarea o bruneta cu citiva ani mai mare ca mine de parca ii ardeau calciele. Vazind ca au fost sustrasi din ocupatia de mai nainte,au inceput sa se agite cautindusi hainele si jurindumi ca ceea ce am vazut nu e chiar ceea ce cred,ne mai putind sa rabd acest spectacol am iesit din casa,vroiam sa fug cit mai departe,sa-mi piara din minte acele scene dezgustatoare,dar nu a fost sa fie,pe scari m-am ciocnit in mama,dulcea,intelegatoare si iubitoarea mea mama,nu vroiam ca ea sa vada scena care am vazut-o eu,am implorat-o sa mearga cu mine afara,sa nu intre in casa,dar cum poti s-ai interzici omului ceva,daca el vrea cu tot dinadinsul sa vada,atunci am cedat si am fugit afara,am hoinarit noaptea intrega pe starazile orasului,sperind din tot sufletul ca m-a va calca vriun camion si nu o sa mai trebuiasca sa indur acele clipe de durere care au inceput cu citeva ore in urma,lacrimile curgeau siroaie prin ochii mei,vroiam sa-mi leg ochii cu o batista si nu-I mai vad fata tatalui meu,care prin faptele sale mi-a ruianat viziunile si asteptarile mele asupra vietii. Cind am vazut ca la 4 dimineata picioarele m-au adus iar in fata casei mele,am inteles ca nu am sa scap niciodata de acest loc care mi-a invenit sufletul,odata cu venirea acetstui gind corpul meu a fost presurat cu fiori dupa care am inceput sa tremur,am vrut sa fug din acest loc,atunci m-am impiedicat de o piatra,am simtit o durere puternica in regiunea fruntii apoi nimic,o perioada lunga de intuneric si liniste. Dupa o bucata de timp m-am impacat cu gindul ca murisem déjà,atunci am auzit un glas familiar ragusit care se stingea in cascadele de lacrimi varsate. Cu greu am deschis ochii si am vazut ca acolo era mama.
Dupa citeva saptamini de terapie si analize medicul mi-a spus ca pot merge acasa,nu mai la auzul cuvintului CASA am inceput sa ma agit si sa pling,asistenta medicala mi-a injectat un calmant pentru a evita inca o criza nervoasa. Mama m-a asigurat ca vom trai la bunici asa ca am acceptat sa parasesc spitalul.
Am fost scoasa din meditatiile mele odata cu zgomotul provocat de ciocanasul judecatorului.
-          Doamna Lucia,va simtiti bine?
-          Mama!!! Sa vina un medic!
Acum mama statea intins pe jos fara cunostinta,era foarte nervoasa si trista inainte de proces. Cu o saptamina inaite de procesul de judecata s-a intilnit cu avocatul tatalui meu,dupa acea intilnire se schimbase complet,noaptea o auzeam cum plinge in camera ei,ziua incerca sa isi ascuda durerea dupa o masca rigida si dezinteresata. Nu intelegeam ce se intimpla,dar cred ca azi nervii ei au cedat cind la vazut pe tata cu femeia aceea.
-          Rog liniste!
Judecatorul din nou a batut cu ciocanasul in masa.
-          Sedinta judecatii este transeferata,pe miine dimineata la ora 10.
Doctorii au venit si au luat-o pe mama,era intr-o stare grava,nu misca deloc,abia daca mai respira.
______________________________________________________________________________
PS orce parere e binevenita,va multumesc ca-mi sunteti alaturi.

2 comentarii:

  1. ma bucur foarte mult,daca pina la 12 noapte,mai am inca 2 comentarii,pun linkul blogului si rezumatul

    RăspundețiȘtergere